perjantai 21. helmikuuta 2014

Kakkua ja kiisseliä

Banaanikakku 



Minä olen kamalan pihi joissakin asioissa, tai ei kai sitä ihan pihiydeksikään voi sanoa, en vain tykkää heittää ruokaa roskiin. Niinpä kun näin tyttärelläni hedelmäkulhossa ylikypsiä banaaneita, jätin heti viestin, ettei hän heittäisi niitä pois, minä voisin käyttää niitä leipomiseen.
Netistä löytyi ohje Helppo banaanikakku, ja helppo se olikin, perus sokerikakku johon lisätään soseutetut banaanit, Kakusta tuli pieni, ja kolmeen pekkaan söimme sen yhtenä iltana. Poikamme oli käväisemässä ja hänellehän maistui.




Nyt alkaa myös olla aika tyhjentää pakastinta, viime kesältä on aika paljon mehuja ja marjoja vielä jäljellä. Kalliiden ulkolaisten hedelmien sijaan pitääkin hyödyntää omia metsän ja maan antimia, varsinki kun ne on itse omin kätösin kerännyt. Erilaisia kiisseleitä olen keittänyt ja mehua laittanut, lapsillekin maistuu.

  
Mansikka-vadelmakiisseli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti