sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Aamiainen hiukan eri tavalla

Yleensä meillä syödään puuroa aamiaiseksi ja melkein aina se on hauduteltu kaurasta. Mitään pikapuuroa en suostu syömäänkään. Joskus viikonloppuna teen jotain erilaista.
Viikolla netistä pompsahti silmille sellainen sivu kuin Herkkusuu.fi. Heillä on sivuillaan aika paljon erilaisia ohjeita, yksi aamiaisohjeista sitten jäi mieleen niin paljon kummittelemaan, että eilen oli pakko ostaa kaupasta aineet pekoni-muna-paahtoleipä aamiaiseen. Tämä on Martha Stewartin tapaan valmistettu aamiainen. Mikäs siinä sitten niin kummallista olisi, että ihan ohjetta tarvitsisi?  No ei sitten mikään, sen osasi kerta lukemalta toteuttaa.


Tällainen meni uuniin
Laita pekonit unipellille leivinpaperin päälle, uuni n. 190 astetta,  kypsenä n. 10 min. Leikkaa sillä aikaa paahtoleivästä muotilla pyöreitä läpysköitä, taputtele ne ohuemmiksi ja puolita. Vuoraa leivillä muffinssivuoat, voitele leivät voisulalla,. Laita leipien päälle kypsennetty pekoni ja kananmuna, hiukan suolaa ja pippuria pinnalle ja uuniin n. 20 minuutiksi. Minulla oli liian pienet vuoat, joten valkuaiset tulivat yli.







Ja tällaiset sieltä tulivat ulos

Vaikka nuo näyttävät pieniltä, olivat ne melkoisen täyttäviä. Muffinssit olivat hyvin maukkaita, muna oli juuri sopivaksi hyytynyt uunissa. Jos haluaa että keltuainen on juokseva, voi tietysti kypsennysaikaa lyhentää. Valitettavasti yhtään leikattua muffinssia ei jäänyt jäljelle, jotta olisin saanut kuvaa hyytymisasteesta.







Mieheni näki työpöydällä paahtoleipäviipaleet, joista olin ottanut pyöreät rinkulat irti. Heti hän rupesi suunnittelemaan niillekin käyttöä, eli pannulle pekonit rasvaksi, sitten pannulle leikatut paahtoleipäpalat ja muna reikään kypsymään. Kyllä kyllä, mutta se onkin sitten jo toinen aamiainen ja toinen postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti