sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

JUHANNUS JA KESÄKUUN LOPPU.

Niin mennään kohti heinäkuuta että kohina käy. Molemmat lapsenlapset olivat hoidossa juhannukseen asti ja periaatteessa mukavasti meni. Pojilla oli oikein listaan merkityt peliajat tabulle ja kun ei muuta sanktiota voinut käyttää, peliajan menetys toimi hyvänä motivoijana käytökselle, pelkkä uhka jo riitti hillitsemään riehakkaamman menon.
Juhannuksesta tyttäreni jäi myös lomille ja hoitovastuu siirtyi meiltä pois. Mutta ei halivastuu ja silminä rannassa olo eikä ruuanlaittovastuu. Hassua sinänsä, että mökillä teen aika usein ruokaa kaikille, vaikka alan koulutusta löytyy ihan muualta.
Tässä olikin hyvä aasinsilta Juhannuksen ruokiin, kaikesta ei ole kuvia, mutta juhannuksen pääruuasta, rosvopaistista, sain muutaman kuvan otettua, tai itseasiassa sen teosta, nälkä voitti sitten annoskuvaukset.


Tässä nuotio on sytytetty maauunin päälle.
p
Lihojen paketointia

Tuntikausia maauunissa nuotion alla muhineita paisteja nostetaan.

Kanaverkot poistetaan paistikääröjen päältä.
Paistinleikkuu.


















Tähän vielä hiukan rosvopaistin lisukkeista; tietysti valkosipuliperunoita, tietysti valkosipulimössöä, joka meillä on majoneesia ja juustoraastetta sopivasti valkosipulilla maustettuna, kaaliporkkanapaprikakukkakaali ym.kasvishöystö ja jälkiruuaksi Briittakakkua.
Tässä kohtaa taas harmittaa kirjoittaa blogia tabulla, ei taivu haluamakseni sivun rytmitys, ei millään.
Laitan vielä viimeisimmän ruokakuvan, näillä herkuilla ollaan lopettamasa kesäkuuta, ihan ehdoton kesäherkku, muurinpohjaletut, tuoreet kotimaiset mansikat ja kermavaahto, hyvältä maistui.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti